Сугарески: До крајот на јануари анекс договор за автопатот Кичево- Охрид

08.11.2017 | 15:05
Прочитано: 2241

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува владата и кинески „Синохидро“ до крајот на јануари да ги завршат преговорите утврдување нов рок и дополнителни финансии за изградба на автопатот Кичево – Охрид.

Дополнително најави дека е потпишан договор за изградба на експресен пат од Штип до Радовиш, во должина од 23,5 километри. Истовремено, во тек е и изградбата на експресниот пат од Штип до Кочани.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.