Судот затрупан со приговори - Груевски вели дека судот работи под политички притисок

14.02.2018 | 13:32
Прочитано: 2431

Повторно беше одложено судењето за случајот „Траекторија“, бидејќи и по одбиените приговори и по паузата која судијата ја даде за да одлучи за денешните приговори на одбраната кои исто така беа одбиени, адвокатите на обвинетите, но и поранешниот премиер Никола Груевски продолжија да изнесуваат нови приговори. Иако судот го одби барањето за отфрлање на бомбите и смс пораките како доказ Груевски во своето обраќање до судијата повторно побара смс пораките да не бидат доказ, бидејќи како што вели ваквите електронски записи е лесно да се манипулираат и менуваат со цел да им се стави вина на нив како обвинети. За Груевские спорен е и начинот на кој се прибавени смс пораките и изрази сомнеж дека тие може да биле менувани во времето додека биле во сопственост на СДСМ која е жесток политички потивник и преку невистини сака да ни јан урне репутацијата за политички цели, рече Груевски.

Тој дури рече и дека и судот работи под политички притисок на што судијата реагираше и ги замоли обвинетите да не се служат со такви квалификации.

Следното рочиште е закажано за први март.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.