Студена зима – скапа струја: Цената на увозот урива рекорди

10.01.2017 | 21:37
Прочитано: 4675

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Потрошувачката на струја во земјава достигна пик. Македонија во моментов увезува електрична енергија по цена која е рекордно највисока. ЕЛЕМ сеуште не може  да го покрене третиот блок на РЕК Битола.


Марина Узунов
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.