Страшното невреме во Скопје предизвика поплави

25.05.2014 | 23:44
Прочитано: 15649

Главниот град вечерва беше зафатен од големо невреме, проследено со силен град, врнежи и грмежи.

Големото количество дожд поплави повеќе улици во Скопје, а најстрашна беше глетката под „Стоковна куќа Мост“, каде беа поплавени неколку автомобили.

Дел од улиците беа побелени од градот.

Невремето го отежна сообраќајот, а дел од граѓаните пријавиле и поплавување на подрумски простории.

Поради состојбата, свикан е итен состанок на оперативното тело на Владата и град Скопје за координација и справување со поплавите, кој ќе се одржи во просториите на град Скопје.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.