Странските инвеститори добиле 225 милиони евра

13.09.2017 | 10:58
Прочитано: 3125

Владата ги објави податоците за странските директни инвестиции. Заклучно со мај 2017 година, претходната Влада потрошила 225 милиони евра за помош на странските инвестиции. Во Македонија влегле 25 компании со странски капитал, а вработени се 20 илјади лица. Но, тоа не биле новоотворени работни места туку преземени од стопанството.

Според пресметките, во просек едно работно место чини 11 илјади евра.

Странските инвеститори биле ослободени од данок и царини во висина од 69 милиони евра, пари од кои се откажала државата.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.