ССК: Жолт картон пред казни од инспекциите

14.06.2018 | 17:31
Прочитано: 1654

Пред да бидат казнети од инспекциите, фирмите да може да ги поправат грешките во работењето бараат бизнисмените од Сојузот на стопански комори на Македонија.

Анализите на ССК за минатата година покажале дека  најголем проблем при контролите е инсистирањето на инспекторите да најдат нерегуларности во работењето на компаниите. Бараат да бидат вклучени и во изготвувањето на Законот за инспекциски надзор.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.