Српското обвинителство нареди проширување на истрагата против Рамуш Харадинај

11.01.2017 | 21:00
Прочитано: 2426

Српското обвинителство за воени злосторства достави до министерството за правда нови докази против Рамуш Харадинај. Наредбата за проширување на истрагата се однесува за дела кои не се опфатени со истрагата против Харадинај што се водеше од 2004 година и врз основа на која е распишана и потерницата против него.

До крајот на неделата се очекува доказите да бидат проследени до Франција каде што во моментов Харадинај се наоѓа во притвор.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.