СРД: Евровизиската песна да не се емитува на денот на изборите

27.02.2013 | 13:15
Прочитано: 809
На денот на изборниот молк СРД побара да не се емитува евровизиската песна бидејќи ќе се прекрши законот. 
 
МРТВ побарала од СРД да може да емитува програма (вечерва кога треба да се промовира песната) во која гостува Есма Реџепова како претставник на земјава на Евровизија, но во истовреме е и кандидат за советник на Град Скопје. 
 
СРД одлучи нејзината промоција да почне после 4-ти март, со што МРТВ ќе треба да направи разлика со нејзно промовирање како евровизиски претставник и како кандидат за советник.

Коментари (1)

Анонимен

pa dobro, a dali toa nema da znaci deka so drzavni pari se pravi promocija na sovetnik?

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.