Србија отвора нови поглавја во преговорите за влез во ЕУ

19.06.2017 | 17:46
Прочитано: 1805

Србија отвора нова етапа од преговорите за членство на земјата во Европската Унија. Поглавјата 7 и 29 ќе бидат отворени денеска во Брисел, а предводник на српската делегација ќе биде министерката за евроинтеграции, Јадранка Јоксимовиќ. Ова е второ отворање на нови поглавја од преговорите меѓу Србија и ЕУ годинава.

По денешната конференција, Србија ќе има отворено 10 од вкупно 35-те поглавја од договрот за членство во ЕУ.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.