Собраниската расправа за јазиците со иста реторика

14.11.2017 | 14:05
Прочитано: 743

Навлегуваме во фаза на градење доверба меѓу заедниците. Сакаме подобар систем, подобри закони, подобар живот за сите.

Да испратиме порака дека Собранието ќе им ги гарантира сите права на граѓаните, независно од кој етникум доаѓаат и на кој јазик зборуваат, порача владејачкото мнозинство на денешната расправа по Предлог-законот за употреба на јазиците. 

Опозицијата повторно го искажа ставот дека законот е неуставен, дека нема да биде применлив и дека ќе резултира со дополнителни фрустрации кај граѓаните.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.