21.11.2016 - 10:14
Советот за етика во медиумите (СЕММ) апелира за целосна професионална одговорност во новинарството, промовирање партиципаторен политички процес и...
18.11.2016 - 18:57
Македонија и официјално доби коалиција за медиумска писменост во која членуваат поголем број на медиуми кои преку разни проекти ќе и помогнат на...
29.10.2016 - 16:21
Привремената Комисија за следење на медиумското претставување, со три гласа „за“ и два против, предложи поведување прекршочни постапки против...
21.10.2016 - 17:04
Истражувачкото новинарство во Македонија е на ниско ниво, новинарите се соочуваат со пречки, последици и притисоци. Потребно е подигнување на свеста...
21.10.2016 - 16:38
Остри реакции стигнаа од новинарските здруженија по синоќешниот напад на новинарот на Телма Павле Беловски при извршување на професионалните задачи...
27.09.2016 - 17:39
Телевизиите и радијата годинава  продале рекламен простор во висина од 27,5 милони евра – покажуваат анализите на агенцијата за аудиовизуелни...
22.09.2016 - 17:26
Три случаи за притвор и апсење на новинари, четири за физички напад и еден случај за заплашување и малтретирање, се регистрирани на платформата на...
02.09.2016 - 16:20
На сто дена пред изборите од денеска и официјално почнува мониторингот на медиумското известување, а кое ќе го врши специјалното ад хој тело чиј...