27.02.2017 - 20:44
Хипокризија е петседавачот со ОБСЕ, Себастијан Курц да зборува за слобода на медиумите кога тој ја подржа партијата на Груевски, која ја доведе...
07.02.2017 - 17:41
Граѓаните добро ја воочуваат необјективноста на медиумите кога за одредени информации известуваат различно, покажува истражувањето на ААВМУ. ...
07.02.2017 - 17:36
Во 2003 година Германскиот концерн „Вац“, ги купи трите најголеми македонски дневни весници Дневник, Утрински весник и Вест.  Потоа „Вац“ ја...
31.01.2017 - 17:16
Македонија останува закована во групата на делумно слободни земји и нема поместување. „Фридом хаус“ наведува дека состојбата на Балканот се влошила...
11.01.2017 - 18:16
Нема видливи активности во насока на остварување на итните реформски приоритети кои се однесуваат на медиумите, забележуваат од граѓанскиот сектор....
15.12.2016 - 19:57
Македонија меѓу најниско рангираните земји во регионот за минатата година по однос на индексот за клиентелизам во медиумите покажуваат истражувањата...
01.12.2016 - 19:38
Наместо за информирање на народот за изборната кампања партиитге ги искористуваат медиумите за пропаганда. Здружението за медиуми Советот за етика и...
24.11.2016 - 19:14
Новинарството е до таа мера „загадено“ што може да се спореди со загадениот воздух со огромно количество недозволени честички ПМ10, вели Младен...