04.04.2017 - 15:15
Македонија со најголемо назадување во регионот. Степенот на демократија се врати на ниво од 2001-та, кога земјата се соочуваше со насилен конфликт....
30.03.2017 - 15:42
Претседателот на Советот на АВМУ не успеа да го одбрани ставот со кој сите телевизии се посочени како политички пристрасни.    Лазо...
29.03.2017 - 15:42
Со политичка одлука, Советот на Агенцијата за медиуми ги девалвира објективните медиуми и ги става во ист кош со оние за кои е констатирано дека...
28.03.2017 - 15:58
Наместо информација, манипулација, без соработка со институциите и академската заедница – вака накусо дел од невладинот сектор ја опишува состојбата...
27.03.2017 - 15:41
Прес центарот во клубот на новинарите во Скопје ќе го носи името на основачот на „Фокус“ и доајен на македонското слободното новинарство, Никола...
24.03.2017 - 17:02
Непочитување на новинарските стандарди и етиката, а големо присуство на говорот на омраза во вестите на телевизиите, ова се заклучоците на...
14.03.2017 - 17:48
Исплатата на јануарската плата го запре штрајкот на новинарите во МПМ. Тие денеска, по еден месец штрајк поради неисплатени плати – сепак ги добија...
28.02.2017 - 20:58
Новинари на А1он брутално претепани по завршувањето на вечерашниот протест кој го организира иницијативата за заедничка Македонија. Според очевидци...