03.05.2017 - 17:04
Со осуда за нападите врз новинарите во законодавниот дом, се одбележа светскиот ден на слободата на медиумите.   Евроамбасадорот Жбогар бара...
27.04.2017 - 15:57
„Утрински весник“ и официјално згаснува, ова им било соопштено на новинарите од медиумот. Вработените на состанокот биле известени дека од понеделник...
26.04.2017 - 18:05
Во сабота ќе излезе последното издание на „Утриснски весник“, такви се очекувањата на дел од вработените во медиумот. Официјална потврда од...
25.04.2017 - 15:25
Медиумите кои ги кршат етичките стандарди треба да бидат казнувани за да се постигне професионално и избалансирано новинарство, сметаат од Центарот...
21.04.2017 - 15:56
Менаџментот на „Медиа принт Македонија“ ги одби барањата на синдикатот на новинарите вработени во весниците кои бараа да се сретнат со директорите во...
20.04.2017 - 17:03
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници се огласи со соопштение за настанатата стостојба со новинарите во МПМ. „Начинот на кој МПМ се...
20.04.2017 - 16:16
Продолжува голготата на новинарите вработени во весниците на „Медиа Принт Македонија“.    Неизвесноста сега се продлабочи откако...
13.04.2017 - 16:55
Со реакција се јави Министерството за информатичко општество, од каде велат дека целта на субвенционирањето на проектите воопшто не е купување на...