23.06.2017 - 15:45
Финансирањето на телевизиите во Македонија е најголем проблем кој води до нивна партиска пристрасност и потчинетост на бизнис интереси. Извештајот на...
13.06.2017 - 13:52
Згаснува „Дневник“, првиот приватен дневен весник во Македонија. После големи турбуленции на кои претходеше и затворањето на весниците „Утрински...
28.05.2017 - 16:31
„На ова место, утрото околу 5 часот и 15 минути, кога мојата ќерка се подготвуваше за  да отиде  на училиште, се случи немилиот настан....
26.05.2017 - 14:20
Александар Димитриевски е добитник на првата награда за истражувачко новинарство во 2016 година што ја доделува Европската унија. Тој е награден за...
14.05.2017 - 11:51
„Има систематска негрижа од институциите за тоа дали новинарите имаат услови за работа. Дел од институциите изминативе години систематски...
13.05.2017 - 19:11
Поранешната  косовска новинарка, Арбана Џара, која неделава се приклучи на Демократската партија на Косово , е физички  нападната пред...
03.05.2017 - 17:04
Со осуда за нападите врз новинарите во законодавниот дом, се одбележа светскиот ден на слободата на медиумите.   Евроамбасадорот Жбогар бара...
27.04.2017 - 15:57
„Утрински весник“ и официјално згаснува, ова им било соопштено на новинарите од медиумот. Вработените на состанокот биле известени дека од понеделник...