19.09.2017 - 11:16
Советот за етика во медиумите најостро ги осудува сите облици на физички пресметки во кои се инволвирани новинари и апелира на воздржаност и смирени...
13.09.2017 - 13:36
Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување...
05.09.2017 - 18:01
Агенцијата за аудио и аудиовизуени медиумски услуги не е вклучена во изготвувањето на новите измени на законот за медиуми, но директорот Трајчевски...
04.09.2017 - 18:01
Новиот предлог - закон со кој се регулира работата на медиумите е скроен. Министерството за информатичко општество го стави на хартија, предлог...
22.08.2017 - 19:57
Радиодифузерите во вестите генерално ги почитуваат професионалните новинарски стандарди, покажува првиот десет дневен извештај од медиумското...
22.08.2017 - 19:54
Владата на денешната 24-та седница ја усвои мерката од Планот 3-6-9 која се однесува на стопирање на владините реклами на комерцијалните...
21.08.2017 - 17:30
Со еден куфер и кеса Велија Рамковски ја напушти затворската келија во која престојуваше изминатите 6 години и 8 месеци.  Привремено, поради...
07.08.2017 - 11:35
Агенцијата за аудио и аудио визуелни медиумски услуги (АВМУ), согласно Изборниот законик, денеска почна мониторинг на известувањето на...