24.12.2017 - 18:23
Пет години од црниот понеделник кога собраниското обезбедувањето насила ги исфли пратениците и новинарите од законодавниот дом и беше изгласан...
21.12.2017 - 19:39
Власта ја напушта намерата за финансирање на печатените медиуми. Претставниците на Владата на денешната дебата за законот за медиуми потенцираа дека...
19.12.2017 - 18:50
Институциите во покус рок  да одговараат на барањата за пристап до информации од јавен карактер – ова е само една од насоките во кои медиумската...
19.12.2017 - 18:35
Новинарите имаат право за слободно и професионално пренесување на информациите  до јавноста  а црниот понеделник на 24 декември 2012 година...
19.12.2017 - 18:30
Здружението на приватни електронски медуми Медиум објектив реагираа на можното владино „субвенциионирање“ на печатените медиуми во Македонија. Тие...
22.11.2017 - 21:26
Се укинуваат казнените одредби за регулација на професијата по предлог на Здружението на новинари на Македонија. Одлуката за бришење на измените во...
20.11.2017 - 17:03
Еден од поголемите проблеми кои произлегуваат од предлог законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е можноста за фаворизација на одредени...
03.11.2017 - 18:23
Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ со најголем обем на рекламирање во вториот круг од локалните избори, покажуваат податоците од мониторингот на...