24.10.2014 - 09:24
Скопска апелација денеска ќе ја почне расправата по жалбите за случајот „Ликвидација“ меѓу кои и на новинарот Томислав Кежаровски откако неговата...
23.10.2014 - 16:45
Скопска апелација утре ќе ја почне расправата по жалбите за случајот „Ликвидација“ помеѓу кои и на новинарот Томислав Кежаровски откако неговата...
22.10.2014 - 17:13
Македонските граѓани не се подготвени да покренат постапка пред домашните судови во случаите кога се жртви на говор на омраза оценуваат од Европскиот...
22.10.2014 - 17:11
Со директни прашања до вицепремиерот Бесими почна јавната дискусија за Извештајот на Европската комисија, во делот за слободата на медиумите, една од...
16.10.2014 - 20:13
Нетранспарентното владино рекламирање ја доведува во прашање слободата на медиумите, оценува генералниот секретар на Организацијата за медиуми на...
15.10.2014 - 17:48
Репортери без граници бараат итно ослободување на новинарот Томислав Кежаровски. Очите на организацијата се свртени кон скопска Апелација каде на 24...
04.09.2014 - 16:25
Стегите меѓу политичарите и медиумите се уште не даваат добра слика за слободата на говор во земјава, оценуваат странските експерти.  Велат во...
11.07.2014 - 17:27
Непочитување на европската судска пракса во случаи кога тужители се високи функционери, забележуваат од Центарот за развој на медиуми.   ...