04.11.2014 - 15:20
Невладини организации , здруженија, медиуми меѓу кои и 24 Вести ја поддржаа Декларацијата за уставно законски гарантирана слобода на медиумите по...
29.10.2014 - 19:36
Прекинувањето на „Утисак Недеље“, позната политичка емисија прикажувана на Б92 и водена од Оља Бечковиќ предизвика вистинска бура кај српските...
29.10.2014 - 19:31
Медиумската концентрираност и недостатокот на сопственичката транспарентност е главна препрека во плурализмот на медиумите и нивната слобода во...
28.10.2014 - 14:44
Собрани се сите 9 илјади и 300 евра кои весникот Фокус треба да му ги исплати на Директорот на Управата за безбедност и контра разузнавање за...
27.10.2014 - 17:46
Ниту една пресуда за Македонија поврзана со слободата на изразување, нема донесено Европскиот суд за човекови права, а случаите за оваа проблематика...
24.10.2014 - 20:26
Скопска апелација ја одржа расправата по жалбите за случајот Ликвидација меѓу кои и онаа на новинарот Томислав Кежаровски. Тој според првостепената...
24.10.2014 - 17:04
Новинарите се собраа пред судот со цел да испратат порака дека будно го следат случајот со колегата Томислав Кежаровски. Велат судскиот процес е...
24.10.2014 - 09:24
Скопска апелација денеска ќе ја почне расправата по жалбите за случајот „Ликвидација“ меѓу кои и на новинарот Томислав Кежаровски откако неговата...