22.06.2015 - 20:43
Освен политичките партии, за моменталната состојба на медиумите делумно виновни се и самите новинари. Ваков е заклучокот на денешната дискусија во...
22.06.2015 - 16:26
Извештајот на ЕК во делот на медиумите за Македонија е сериозна порака која актуелната Влада, но и сите наредни ќе мора да ја прифатат порачуваат од...
21.06.2015 - 13:39
Редакцијата на порталот Плусинфо синоќа по 21.30 часот била обиена од засега непознати лица. Речиси целокупната опрема, која се состои лап-топ...
19.06.2015 - 16:23
Колку и новинарите да сакаат да ја скријат болната вистина од јавноста, што ја соопшти претседателот Ѓорге Иванов, сепак, еден по еден почнаа да...
18.06.2015 - 17:27
Новинарката на НОВА, Сашка Цветковска е добитничка на првата „Награда од Европската унија за истражувачкото новинарство за 2014“, за нејзината...
10.12.2014 - 21:29
На 15 новинари од Македонија свечено им се доделија грантови за истражувачки стории во рамките на проект за Поддршка на независни медиуми во...
07.11.2014 - 18:30
Здружението на новинарите на Македонија ги оценува како скандалозни измените и дополнувањата на Законот јавни набавки, во кои јавните институции...
07.11.2014 - 18:10
Драстична е разликата во работата на судовите и пресудите за навреда и клевета кога странки се политичари и државни функционери, наспроти случаите...