04.11.2015 - 10:01
Во предвечерието на најновиот Извештај на ЕК за напредокот на земјава, од Брисел силна порака дека слободата на медиуми и изразување останува клучен...
29.10.2015 - 14:15
Наградата за човекови права „Андреј Сахаров“ годинава ја доби саудискиот блогер Раиф Бадави, информира денеска во Стразбур претседателот на...
18.10.2015 - 16:26
Медиумите, слободата на изразот, новинарството се дел од клучните прашања предвидени со договорот од Пржино, а кои досега требаше да бидат отворени и...
29.09.2015 - 16:01
Нелогични и апсурдни се тврдењата на дел од судиите дека најголемите притисоци врз судството доаѓаат од медиумите, реагираат од ЗНМ. ...
28.09.2015 - 16:25
Најголемите притисоци врз судството доаѓаат од медиумите, се жалат дел од судиите кои денеска дебатираа за притисоците врз судството и како Судскиот...
24.09.2015 - 16:56
Мора да се смени начинот на финансирање и избор на програмскиот совет за МРТВ да почне да им служи на граѓаните, а не на власта, велат експертите....
23.09.2015 - 16:10
Да се укине платеното политичко рекламирање, МРТВ да се ослободи од контролата на Владата, да се направат промени во Агенцијата за медиуми и да...
17.09.2015 - 14:14
Претседателот на ЗНМ, Насер Селмани денеска информираше дека добиле одговор од меѓународните институции, на писмото упатено до нив за насилствата и...