28.01.2016 - 18:47
Чекајки го посредникот Ванхауте да се врати во Македонија, партиите продолжуваат со обвинувања - кој сака да ги контролира медиумите?  По...
27.01.2016 - 18:17
Со помош на изборен водич МРТ планира да известува за активностите на партиите за предвремените парламентарни избори. Од денеска , до завршувањето на...
14.12.2015 - 17:24
Само 1 % од медиумските работници во земјава се сигурни во своето работно место а 77 % се изјасниле дека се плашат за својот работен однос во...
30.11.2015 - 17:23
Платите, работно време, начинот на напредување, изборот на уредници, правото на слободно и професионално работење се само дел од барањата опфатени во...
23.11.2015 - 17:17
Решенијата за медиумите ќе се договараат во 5 до 12 , до среда преговорите се на стенд бај, а олеснувачот Питер Ванхауте е надвор од земјава. Извори...
19.11.2015 - 18:55
  Реформата на медиумите во  работната група на Питер Ванхауте заглави. Нема решение за ниедно прашање ниту пак суштинска дебата иако се...
12.11.2015 - 17:36
Итни реформи се потребни за нормализирање на состојбите во медиумската сфера, децидни се експертите. Како приоритети ги истакнуваат обезбедувањето на...
10.11.2015 - 17:14
Медиумите во земјата треба да одиграат важна и непристрасна улога во периодот што следува особено во изборниот процес вели евроамбасадорот Аиво Орав...