14.03.2018 - 15:25
Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници - ССНМ, изразува најостра осуда и протест поради директните закани кон новинарката...
22.02.2018 - 19:09
Центарот за развој на медиуми бара продолжување на јавните расправи за законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, бидејќи како што велат со...
19.02.2018 - 14:50
На дописникот на неколку странски медиуми во Србија, Филип Бертиншан му се заканува протерување од Србија, соопшти организацијата „Репортери без...
24.01.2018 - 16:17
Телевизијата е се уште доминантен извор на вести и го има најголемото влијание врз публиката, поради тоа неопходна е внатрешна и надворешна...
22.01.2018 - 18:15
Тепани, прогонувани, повикувани на јавен линч. Вака работеле новинарите во измината година. Ова се заклучоците во извештајот на здружението на...
16.01.2018 - 19:27
Говор на омраза е се поприсутен во медиумите. Како да се спречи ваквиот говор од страна на јавните личности? Говорот на омраза е присутен и во...
16.01.2018 - 19:24
Дали е во ред објавување на имиња на сеупте неосудувани лица, снимки од спектакуларни апсења и лични податоци на јавни личности преку непотпишани...
27.12.2017 - 18:37
Ако се усвои во форма како што е предложен изменетиот закон за аудио и аудиовизуелни услуги ќе направи финансиски атак но и директен упад на државата...