19.06.2018 - 17:17
Лажните вести речиси секогаш носат пораки на национализам, поделба, раздор, конфликт и омраза. Проблемот е сериозен и треба посветено да се работи...
21.05.2018 - 17:28
Една година по смената на власта, подобрувања во медиумската сфера има, но реформите тешко се реализираат – вака дел од експертите ја коментираат...
25.04.2018 - 17:23
Македонија се најде на 109-то место во најновиот извештај за слобода на медиумите на Репортери без граници. Иако државата постигна напредок во...
13.04.2018 - 17:21
Нема недозволена медиумска концентарција кај ТРД 24 вести дооел Штип, заклучи Советот на агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги....
12.04.2018 - 17:32
Основното јавно обвинителство и Комисијата за заштита од дискриминација не превземаат ништо, откако  Агенцијата за аудио и аудиовизуелни...
12.04.2018 - 17:23
Ќе претрпи ли сериозни измени законот за медиуми непосредно пред да биде изгласан,по поднесените голем број амандмански интервенции на денешната...
28.03.2018 - 17:26
Јавните институции и претставниците на истите никогаш не треба да ја попречуваат работата на новинарите и медиумите бидејќи тоа е нивна работа....
26.03.2018 - 17:14
Новинарите сеуште се соочуваат со предизвици во пристапот до информации од институцииите. Транспарентноста и отчетноста на државните функционери се...