Слобода на говор

21.12.2016 | 11:52
Прочитано: 3652
Новинарството е до таа мера „загадено“ што може да се спореди со загадениот воздух со огромно количество недозволени честички ПМ10, вели Младен Чадиковски, главен уредник на телевизија 24 Вести, на дебата на тема „Интегритет на медиуите и финансирањето – регионални искуства и домашни преспективи“.
 
„Во едно систематско уништување на новинарството од актуелната власт, која тоа го прави повеќе од десет години, наметнати се лоши стандарди за новинарство“, вели Чадиковски, но смета дека работите се придвижуваат на подобро.
 
Изминатите години медиумите се финансираат на два начинa, и тоа медиуми кои се конторолирани од владејачката гарнитура и медиуми кои се плаќаат како проект, а и двата начини на финанисање се неодржливи на долг рок, сметаат преостанатите говорници на дебатата на тема „Кој го плаќа новинарството“.
 

This publication has been produced within the partnership with Osservatorio Balcani e Caucaso for the European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), co-funded by the European Commission. The contents of this publication are the sole responsibility of media partner Mediapool.bg and can in no way be taken to reflect the views of the European Union. 

 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.