Скопјани со галичко потекло ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“

15.07.2017 | 20:07
Прочитано: 6845

Скопјаните со галичко потекло Tања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд.

Свадбата ќе почне вечерва во 19:30 часот, со китење, редење на бајракот и фрлање пушка, а утре наутро во 9 часот ќе продолжат обичаите меѓу кои централен настан ќе биде нивната венчавка во црквата „Св. Петар и Павле“.


Мартина Проковиќ - Костовска
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.