Сириза ја обвинува Нова демократија поради уставното име на Македонија

16.05.2018 | 14:05
Прочитано: 1675

Учеството на Македонија под уставното име на настан во Брисел, организиран од Европската народна партија, чиј член е најголемата грчка опозициска партија, е причина од Сириза да упатат остри критики до нова демократија.

Станува збор за настанот „Brussels tastes the balkans“ односно дегустација на балканската кујна во брисел, што ќе се одржи на 22 мај со учество на девет ресторани од девет земји, а во најавниот флаер, Македонија е под уставното име.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.