Што крие АКМИС системот?

07.12.2017 | 12:09
Прочитано: 923

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите констатирани по увидот во функционалноста на АКМИС системот.

Работна група од Министерството за правда досега изврши проверки на АКМИС системите во Врховниот, Апелацискиот суд Скопје и во Кривичниот суд.

Во извештајот на експертската група на Рајнхард Прибе беше констатирано дека постојат индиции за злоупотреба на АКМИС-системот, кој треба да ги автоматизира и следи предметите од иницијалното отвoрање на предметот преку негово доделување, било да се работи за кривичен, прекршочен, граѓански спор.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.