Штедење: Вкупна депозитна база во вредност од 5 милијарди евра

10.01.2017 | 17:42
Прочитано: 1032
Вкупната депозитна база за прв пат надмина 5 милијарди евра, достигнувајќи досега највисоко ниво. Според  податоци, во ноември  пораст  има  и кај шедењето во денари  и  кај депозитите во девизи. Кон крајот на годината, во банките бил регистриран пораст на штедењето во девизи од страна на населението. Вкупните депозити на граѓаните изнесуваат 3,4 милијарди евра. Според НБМ, освен депозити на домаќинствата, раст има и на депозитите на корпоративниот сектор.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.