Шилегов: Нема да се забрани влез за возила од внатрешноста, само ќе им се обезбеди бесплатен паркинг

12.01.2018 | 14:48
Прочитано: 8331

Нема да има  забрана за влез на возила во Скопје од другите градови, како дел од мерките против загадувањето, рече градоначалникот Петре Шилегов.

Целта на проектот е на жителите од внатрешноста да им се обезбедат бесплатни паркинг места, а не да им се забрани со автомобили да влезат во градот. Тој додаде дека на овој начин сака да ги поттикне и тие да го користат јавниот градски превоз во Скопје.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.