Шилегов - Аквадуктот повторно ќе се врати на туристичката мапа

25.02.2018 | 17:25
Прочитано: 2522

Културното и историско наследство останува во редот на врвните приоритети на градот скопје – аквадуктот повторно ќе се врати на туристичката мапа обезбедувајќи соодветна инфраструктура, посебна сигнализација и урбана опрема вели градонашалникот Петре Шилегов при посетата на аквадуктот заедно со премиерот Зоран Заев, министерот за култура Роберт Алаѓозовски и градоначалникот на општина Бутел.

Шилегов најави и дека на оваа локација ќе се гради летна сцена со околу илјада седишта, како и пристап до самиот аквадукт кој што ќе биде уреден согласно највисоките стандарди за заштита и промоција на ова културно наследство.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.