Се укинуваат казнените одредби за регулација на професијата по предлог на ЗНМ

16.02.2018 | 10:19
Прочитано: 1052

Се укинуваат казнените одредби за регулација на професијата по предлог на Здружението на новинари на Македонија. Одлуката за бришење на измените во членот 61 во текот на вчерашната јавна дебата беше поздравена и од претседателот на ЗНМ Насер Селмани, кој јавно потенцираше дека е задоволен што е прифатена неговата забелешка.

Поради тоа, изненадува неговата денешна изјава во која тој повторно ја обвинува Владата дека со измените во Законот за АВМУ се обидува да ги контролира медиумите, соопшти Владата – се вели во владиното соопштение. 

This publication has been produced within the partnership with Osservatorio Balcani e Caucaso for the European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), co-funded by the European Commission. The contents of this publication are the sole responsibility of media partner Mediapool.bg and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.