Се отстранува Александар Велики од името на аеродромот

24.02.2018 | 12:32
Прочитано: 3173

Рано наутро започна отстранувањето на името Александар Велики на терминалната зграда на скопскиот аеродром. До овој момент се отстранети неколку од светлосните букви. Работата ќе продолжи и во текот на денот.

Планирано е отстанување и на англискиот назив кој се наоѓа од страната на аеродромската писта.

Отстранувањето на името го спроведува ТАВ Македонија, а се прави по предходно донесена одлука од страна на владата.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.