САД: Рекордно цензурирање на документи

13.03.2018 | 09:31
Прочитано: 446

Американската сојузна влада минатата година во многу поголема мерка отколку во изминатата деценија цензурирала, задржала или навела дека не може да најде документи кои граѓаните, новинари или некои други ги барале.

Сојузната влада потрошила 40,6 милиони долари во 2017 година за судски трошоци за да ги одбрани таквите одлуки, што исто така, претставува рекорд.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.