Репрезентативниот полициски синдикат бара да се случи договореното усогласување на платите за 5 %

07.11.2017 | 19:31
Прочитано: 3823

Репрезентативниот полициски синдикат бара до крајот на годината да се случи договореното усогласување на платите за 5 % или во буџетот за наредната година да се предвидат пари за платите на полицајците.

Полицијата не може да се пофали со достоинствени плати – вели првиот човек на синдикатот ацо антовски бидејќи македонската полиција има најмали плати во регионот. Антовски вели дека министерот за внатрешни работи е известен за барањата, но се уште нема повратен одговор.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.