Реџепи: Русија го штити режимот на Асад кој го сокри хемиското оружје

15.04.2018 | 17:40
Прочитано: 4075

Состојбата во Сирија не беше тешка да се предвиди со оглед на мешањето на големите сили, особено сега по зачестените акции кои доаѓаат од Запад.

Сепак најголемо влијание за ваквиот развој на настаните има русија која го подржува режимот на Асад кој имаше доволно време да го тргне хемиското оружје во руските бази вели Јасмин Реџепи познавач на геополитичките состојби во Сирија.

Реџепи кој до сега неколку пати беше активен за време на бегалската криза и на турско - сириската граница вели, САД ја испушти својата можност таму да ја спречи војната уште во времето на обама а асад со поддршка на руските воени сили држи повеќе од 50 % од територијата на земјата. Реџепи не е оптимист дека САД и сојузниците можат да направат многу во целата оваа ситуација.


Гаврил Сирачевски
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.