Разговор со Мухамед Халили – Дали имаме политичка употреба или злоупотреба на Рамковниот договор?

13.08.2017 | 19:33
Прочитано: 4026

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот – каде е Македонија денес по завршувањето на воениот конфликт кој однесе 100-тина жртви. Многу повредени, но и раселени лица.

Деценија и половина исполнети со многу предизвици - кога е во прашање градењето меѓусебна доверба. Дали и после толку години имаме политичка употреба или пак злоупотреба на Рамковниот договор.

Гостин во централниот дневник, на тема 16 години Рамковен договор беше, Мухамед Халили.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.