Ратификикацијата на договорот за добрососедствo влегува во бугарскиот парламент

17.01.2018 | 09:49
Прочитано: 598

Ратификацијата на договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија денеска влегува на разгледување на две парламентарни комисии во бугарскиот парламент.

Предлог законот за ратификација најпрво ќе го разгледа комисијата за надворешна политика, а потоа комисијата за европски прашања и контрола на европските фондови.

На 15. јануари македонскиот парламент со 61 глас „за“ и еден „воздржан“ го изгласа предлог-законот за ратификација на договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.