Против насилството врз жените и девојките

24.11.2017 | 20:32
Прочитано: 1493

Собранието на Република Македонија обоено во портокалово во поддршка на борбата против насилството врз жените и девојките. Во присуство на државниот врв, меѓународните претставници, опозицијата и невладиниот сектор, во Собранието свечено беше означен почетокот на глобалната кампања „16 дена активизам против родово базирано насилство“.

Од утре па се до 10 декември, ќе се одржат бројни активности преку кои јавни личности ќе ги испратат своите пораки против насилството.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.