Промовирана книгата „Филантропија на професор доктор Ванчо Чифлиганец“

14.09.2018 | 15:14
Прочитано: 1249

Во присуство на бизнисмени, банкари, претставници на власата и на институции , во Стопанската комора беше промовирана книгата „Филантропија на професор доктор Ванчо Чифлиганец“.

Авторот на книгата, писателот Венко Андоновски пишува дека нашата македонска филантропија покажува еден нов феномен на повеќе „капиларни“ невидливи, филантропски дарувања за помагање на клетките и ткивото на општеството.

Бизнисменото Чифлиганец посочи дека, освен Адора, и други компании, општествено одговорни,  неуморно и несебично помагаат преку донации  во различни сегменти од општеството .


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.