Произведена надворешна меморија со капацитет од 330 терабајти

03.08.2017 | 13:00
Прочитано: 3293

Компанијата Ај-Би-Ем произведе касета на која може да се складираат и до 330 терабајти податоци, што може да се спореди со бројката од 330 милиони книги.

На новата магнетна лента, што се уште е прототип, може да се впишат 201 гигабити на квадратен инч, што претставува 20 пати поголема површинска концентрација на податоци отколку кај сегашните ленти.

Лентата пак, е изум на „Сони Сториџ Медија Солушнс“, кои веќе неколку години соработуваат со Ај-Би-Ем.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.