Програма за самовработување на самохрани мајки

07.12.2017 | 14:09
Прочитано: 2093

Околу 90 самохрани мајки од Скопје, Битола и Штип беа опфатени со програмата  за  самовработување и вработување финансирана  од  ЕУ.

Дел од нив по поминатата обука успеаа да најдат работа, дел почнаа сопствен бизнис, но има и такви кои се уште се невработени.

Програмата на проектот се спроведуваше од Бизнис конфедерација на Македонија, Здружението на бизнис жени и Институт за менаџмент поддршка.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.