Проблеми поради екстремно студено време во делови на Европа

12.01.2017 | 11:23
Прочитано: 1780

Најниските температури во последниве неколку децении и изобилните врнежи од снег во делови на Балканот и источна Европа предизвикаа смрт на десетици луѓе, прекин на електричната енергија и одложувања во сообраќајот.

Властите пријавиле над 70 смртни случаи поврзани со студеното време кое не било забалежано во Европа од 1963 година.

Со ноќни температури под минус 20 степени. Хуманитарните организации предупредуваат на згрижување на бездомниците и мигрантите кои се најпогодени на екстремно студеното време. 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.