Поплави во Албанија и Грција

04.12.2017 | 09:42
Прочитано: 5602

Грција и Албанија се борат со поплави. Поројните дождови што ја зафатија Грција   предизвикаа големи штети во западниот дел на земјата.

Бурата  ги зафати градовите Агринио и Месолонги, а  многу села во тој регион се под вода. Поплавени беа приземјата на куќите, а по улиците имаше повеќе од еден метар вода. Албанија пак, засега брои една жртва по големите поплави.

Илјадници луѓе се евакуирани од поплавените подрачја. Помош за справување со поплавите пристигна и од Косово.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.