Полицискиот синдикат бара усогласување на платите

13.11.2017 | 14:44
Прочитано: 1465

Македонскиот полициски синдикат повторно реагираше за предлог буџетот за следната година во кој не е предвидено покачување на платите за полицијата.

Репрезентативниот синдикат на полициските службеници побара од надлежното министерство да го направи и договореното усогласување на платите за 5 отсто кое оваа година требало два пати да се случи.

Од МПС велат дека МВР ги игнорира нивните барања за средби. Од министерството пак вратија- тие се отворени за соработка и средба со синдикатот.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.