Почина Дарко Гашпаровиќ - еден од најголемите македонски пријатели

09.01.2017 | 10:58
Прочитано: 5029

Вчера почина проф д-р Дарко Гашпаровиќ еден од најголемите и најпознатите хрватски проучувачи и истражувачи на македонската култура и уметност.

Гашпаровиќ беше професор на Универзитетот во Риека, а минатата година ја доби свестаката награда за хуманизам на Охридската академија на хуманизмот.

Со оваа награда тој се врбои во редот на врвните светски претставници на хуманистичката мисла кои ја добија оваа висока и престижна награда.

 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.