Пациентите со ретки болести се пожалија дека немаат доволно лекови и терапија

10.11.2017 | 18:45
Прочитано: 1768

Нема доволно лекови за пациентите со  ретки болести, терапиите со месеци доцнат поради тендерските процедури, а секое доцнење на терапијата претставува опасна закана за нивниот живот - се пожалија здруженијата на лицата со ретки болести.

Од здруженијата на пациенти бараат навремена набавка на лековите, регулирање на законите за ретки болести, како и системски решенија на проблемите со кои се соочуваат.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.