Охрид подготвен за Водици

12.01.2018 | 14:59
Прочитано: 1184

Охрид подготвен за Водици. Прославите започнуваат на 19-ти јануари во раните утрински часови со богослужби во сите парохиски цркви.

Годинава големиот богојавленски водосвет, фрлањето на крстот  ќе биде од градското пристаниште.

Безбедноста на сите кои ќе скокаат во езерските води ќе бидат ангажирани  спасители на вода, нуркачки и  медицински тимови.

Во духот на христијанската вера  и обичаи  среќниот фаќач на крстот ќе биде даруван од градоначалникот Стојаноски со икона, а МПЦ-ОА ќе му подари златно ланче со крст.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.