Од денеска регистрирање на интернет страници и со кирилично писмо

14.01.2015 | 14:17
Прочитано: 1912

Од денеска сите фирми, институции и граѓани, освен на латиница, ќе можат да регистрираат свои интернет страници и со кирилично писмо. Министерството за информатичко општество во соработка со Марнет и Министерството за култура го промовираа националниот кириличен домен ( .мкд). Со оваа мерка, Македонија е петта земја во светот, по Србија, Русија, Казахстан и Монголија која воспоставува национален  домен.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.