Нови лекови за болните од рак

16.02.2017 | 19:26
Прочитано: 2637
По десет годишна борба со властите, пациентите болни од карцином добија нови типови лекарства. 
 
Станува збор за шест нови лекови кои досега не биле достапни во земјава, и тоа за болни од рак на дојка, за бели дробови, за дебело црево и за рак на црн дроб. Од алијансата на здруженија на пациенти велат дека ова е историски чекор во нивната борба за продолжување на животниот век на пациентите кај кои е дијагностициран карцином. 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.